Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Op deze pagina vind je het antwoord.

Laminaat is heel geschikt voor mensen met allergieën. Dankzij de gesloten oppervlaktestructuur kunnen stof en vuil zich niet verzamelen. Stofmijt en andere organismen die allergieën veroorzaken, kunnen op een schone laminaatvloer niet overleven. Dat beschermt je huis dus tegen allergenen.
 

Het voordeel van kliklaminaat zit eigenlijk al verborgen in het woord zelf. Kliklaminaat is zo ontworpen dat de planken gemakkelijk in elkaar te klikken zijn. Het laminaat van Lundia is ook voorzien van een handige en doordachte klikverbinding. Hierdoor is het zelf leggen van een nieuwe laminaatvloer niet moeilijk en kun je snel genieten van jouw nieuwe vloer.

1. Stabiliseren van de ondergrond

Een van de belangrijkste doelen van een ondervloer voor laminaat is te zorgen voor een stabiele basis. Met de ondervloer ontstaat een egale ondergrond waarop het laminaat goed gelegd kan worden en waardoor deze ook mooi blijft liggen. Ondervloeren van vilt of Xps platen werken dusdanig stabiliserend dat deze op een ondergrond van houten planken gelegd kunnen worden. Op een ondergrond van cement/beton volstaat een ondervloer van foam.

2. Vochtwering & warmte isolatie

Ga je laminaat op de begane grond leggen dan kun je last krijgen van optrekkend kou en vocht. Omdat laminaat is opgebouwd uit hout, zal de vloer uitzetten of krimpen bij veranderende temperaturen en luchtvochtigheid. Een ondervloer die vochtwerend en warmte isolerend is kan dit probleem verhelpen. Voor isolerende ondervloeren zonder vochtscherm, kan dit er in de meeste gevallen apart worden bijgekocht.

3. Geluidisolatie

Het laatste wat je wilt is dat je er achteraf achterkomt dat er teveel lawaai ontstaat door je laminaatvloer. Laminaat is namelijk een harde vloerbedekking, waardoor er sprake is van contactgeluid en reflectiegeluid. Dit kun je met een juiste ondervloer en legmethode minimaliseren. De meeste ondervloeren hebben een geluidsisolerende werking. Mocht je hierover twijfelen? Vraag dit dan vooraf na bij één van de medewerkers in de bouwmarkt. Let er bij het leggen van laminaat op letten dat de vloer vrij van
muren en andere obstakels komt te liggen. Deze manier van leggen zorgt er onder andere voor dat het reflectiegeluid geminimaliseerd wordt.


Woon je in een flat of appartement? dan is vaak een hogere geluidsisolatie vereist. Hiervoor zijn speciale ondervloeren te vinden, in de bouwmarkten, die een hogere geluidsreductie hebben.

4. Vochtwering & Warmtegeleiding

Wanneer er sprake is van een vloerverwarming, dan moet een ondervloer de warmte goed geleiden richting de woonruimte. Hier zijn dus ook weer speciale ondervloeren voor. Deze ondervloeren hebben ook vaak nog een vochtscherm. Mocht er lekkage in het verwarmingssysteem ontstaan, dan blijft je nieuwe Lundia laminaat goed beschermd.

Bij het plaatsen van een laminaatvloer bij vloerverwarming adviseren wij een voor vloerverwarming geschikte ondervloer zoals bijvoorbeeld Isofloor Thermo. Bij een nieuwbouwwoning gebruik je ook een dampdichte folie (nieuwbouw = jonger dan 2 jaar).

Laminaat is een gemakkelijke vloer, maar vraagt voor de optimale levensduur om onderhoud. Een groot voordeel van een laminaatvloer is dat het makkelijk te onderhouden is. Maar hoe doe je dat precies?

Laminaat schoonmaken

Er zijn verschillende manieren om jouw laminaatvloer goed te onderhouden. Voor het dagelijkse onderhoud en het verwijderen van los vuil kun je een stofzuiger of stofwisser gebruiken. Hou er rekening mee dat de stofzuiger borsteltjes aan de onderkant moet hebben, zodat er geen krassen op het laminaat komen tijdens het stofzuigen.

Als je een nieuwe vloer plaatst, moet je met een aantal zaken rekening houden alvorens een bestelling te plaatsen in het plaatselijke verkooppunt. Een uiterst belangrijk onderdeel van het plaatsingsproces is het meten van je vloeroppervlakte en het berekenen van hoeveel vierkante meter vloer je eigenlijk moet aankopen.

Wat moet ik weten?

Elke ruimte is anders. De vorm, de muren en het aantal deuropeningen, hoeken en kanten kunnen sterk variëren. Hoe meer hoeken, hoe moeilijker het kan zijn om te berekenen hoeveel vloerbekleding er nodig is.

Meet de lengte en breedte van de ruimte en plan de richting van je vloerplanken. De vloer wordt doorgaans in dezelfde richting als de voornaamste lichtbron (bv.: het voornaamste raam) gelegd. Je moet altijd een opening van 10 millimeter laten aan muren, dorpels, trappen, leidingen, enz. zodat de vloer kan uitzetten. Vloeren zetten uit en krimpen door temperatuurschommelingen of wisselende vochtigheidsgraad. Daarom hebben ze ruimte nodig om te bewegen. Zo voorkom je open voegen en krakende geluiden.

Ja, het is zeker mogelijk vloerverwarming aan te laten leggen onder je nieuwe parketvloer. Een parketvloer blijft mooi als hier vloerverwarming onder ligt en het warmterendement is prima.

Je kunt beter geen massief parket kopen als je jouw parketvloer wil verrijken met vloerverwarming. Dit heeft te maken met het feit dat massief parket sterk kan reageren op temperatuursveranderingen. Wil je voorkomen dat je vloer uitzet of juist krimpt? Dan raden wij je aan samengesteld parket te kopen en dit parket te combineren met vloerverwarming.

 

Nee, het is niet nodig een parketvloer met vloerverwarming extra te onderhouden. Wel is het belangrijk dat je woning voldoende luchtvochtig is. Niet alleen als je een parketvloer met vloerverwarming neemt, maar ook voor een parket zonder vloerverwarming. Een goede luchtvochtigheid voorkomt namelijk dat je vloer gaat krimpen, scheuren en/of barsten. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 45 en 65 procent.

 

 

Dit is afhankelijk van de levertijd van de gekozen vloer en onze interne planning. Heeft u haast? We bekijken graag samen met u hoe we zo snel mogelijk kunnen handelen. We raden u aan om tijdig te starten met het maken van keuzes met betrekking tot uw nieuwe vloer. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos.

 

Ja, dit behoort tot de mogelijkheden.

 

Een zeer aantrekkelijk aspect van een PVC vloer is de uitstekende combinatie met vloerverwarming. Dit komt doordat de PVC vloeren vrij dun zijn en daardoor een hoge warmtedoorlatingsweerstand hebben (Rc waarde). Daarnaast is een PVC vloer ook ontzettend populair omdat het eenvoudig in onderhoud is. Ook is het watervast en door het materiaal is het erg geluidsdempend.

Sinds kort is er een nieuwe generatie PVC vloeren ontwikkeld. Deze zogenoemde Rigid PVC vloeren zijn anders opgebouwd dan de traditionele PVC vloer. Wij nodigen u graag uit in onze winkel om u nog meer te vertellen over deze Rigidcore PVC vloeren. De Vloerenpark heeft oog voor nieuwe trends en ontwikkelingen, daardoor hebben wij het meeste uitgebreide aanbod Rigid PVC vloeren.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende type PVC vloeren .Zo kun je een PVC vloer verlijmen aan de grond (plakken), maar deze kun je ook zwevend leggen (klikken). Belangrijk is om te kiezen voor de vloer die het beste bij u past! Laat onze vloerspecialisten u adviseren over welk type PVC het beste bij u past.

PVC is tegenwoordig ontzettend populair. Dit komt doordat deze vloeren geluidsdempend en erg geschikt zijn voor vloerverwarming! Daarnaast zijn PVC vloeren er in tal van verschillende maten, motieven en designs. Op deze manier vindt u altijd de vloer die het beste bij uw interieur past!

 

Bij de Vloerenpark kunt u altijd vrijblijvend langs komen in de showroom. Hier kunt zelf rondkijken of u laten helpen door een van onze vloerspecialisten. Wilt u zekerheid dat u gelijk geholpen wordt, dan kunt u natuurlijk ook een afspraak maken. De koffie staat in ieder geval al voor u klaar!

Een vraag? Contacteer ons via chat, mail of telefoon.