Verzenden & Retourneren

Jij wilt bestellen en wilt weten wat de verzendmogelijkheden zijn en hoe je kunt retourneren?

Wij streven ernaar om jouw bestelling zo snel mogelijk te verwerken en verzenden. Bestellingen worden doorgaans binnen 1-3  werkdagen verzonden, tenzij anders vermeld. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een verzendbevestiging met trackinginformatie, zodat je de status van je levering kunt volgen.

Mocht je aankoop niet naar wens zijn heb je altijd het recht om deze binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van reden te retourneren – mits het artikel onbeschadigd, niet gemonteerd en in de originele staat is. Je hebt na annulering 14 dagen om je product retour te sturen. Wij zullen binnen 14 dagen na aanmelding van je retour het verschuldigde orderbedrag terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Je kunt ook door middel van het modelformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent hier niet toe verplicht, want ook zonder formulier geldt het herroepingsrecht. Je kunt hier het modelformulier downloaden.

Je kunt het product zelf terugbrengen. Het volledige aankoopbedrag wordt dan teruggestort. Je kunt het pakket ook met een vervoerder naar keuze opsturen. De verzendkosten zijn dan voor je eigen rekening. Wij kunnen ook een afhaalorder bij onze transporteur laten inplannen. Dit is een extern bedrijf en de kosten zullen worden doorberekend.  Houd er rekening mee dat je de producten ook in het geval van een afhaalorder zelf dient in te pakken. Bij voorkeur in de originele verpakking. Tijdens een retourzending ben je zelf verantwoordelijk voor het transportrisico.

Wat zijn onze levertijden

Heb jij een bestelling geplaatst op Vloerenpark.be?

Dan wordt je bestelling binnen 1-3 werkdagen verzonden. Uiteraard kan het soms voorkomen dat producten zijn uitverkocht en binnen enkele weken weer leverbaar zullen zijn. In dat geval kun je gewoon je bestelling plaatsen, zodra de producten binnen zijn wordt je bestelling direct verzonden. 

Wat zijn onze leveringskosten?

De verzendkosten worden automatisch berekend tijdens het afrekenen, op basis van het gewicht van je bestelling en de bezorglocatie. Wij leveren persoonlijk in België en Nederland om ervoor te zorgen dat jouw bestelling veilig en efficiënt wordt afgehandeld. Onze verzendkosten zijn als volgt:

 1. Binnen een straal van 50 km vanaf onze locatie: €50,-

  • Voor bestellingen binnen deze straal wordt een vast tarief van €50,- in rekening gebracht voor verzending.
 2. Buiten een straal van 50 km vanaf onze locatie: €100,-

  • Voor bestellingen buiten de 50 km straal wordt een vast tarief van €100,- in rekening gebracht voor verzending.

Houd er rekening mee dat deze verzendkosten automatisch worden berekend tijdens het afrekenen op basis van jouw opgegeven bezorgadres.

Mocht je bestelling producten bevatten welke niet voorradig zijn, dan verzamelen wij de door jouw bestelde producten bij onze aangesloten leveranciers en verzenden we vervolgens uw order. 

Plinten en Profielen vallen in verband met de afmetingen onder de categorie oversized producten. Om deze reden worden plinten en profielen altijd per koerier geleverd.

Zodra wij jouw bestelling gereed hebben voor verzending ontvang je van ons een verzendbevestiging. 

Garantietermijnen

Op elke aankoop heb je als consument recht op de wettelijke bepalingen omtrent garantie. De wettelijke garantie houdt in dat het product datgene is of moet doen wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten. Op vloeren heb je daarnaast extra fabrieksgarantie. Deze fabrieksgarantie doet niks af aan de eerder wettelijke garantie. 

Ik wil retourneren, wat nu?

Is het artikel niet volgens je verwachting? Of heb je per ongeluk het verkeerde artikel besteld? Dat is geen enkel probleem! Je hebt het recht om binnen 30 dagen een product of order te retourneren. Binnen dit termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen, tenzij ander staat vermeldt.

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen 30 dagen, zonder opgaaf van reden de overeenkomst te herroepen. Binnen dit termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen, tenzij anders vermeldt.

De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop het artikel in je bezit is. Hiermee bedoelen we wanneer het pakket door jou of door jou aangewezen derde in ontvangst is genomen. Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief verzendkosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij de herroepingsmededeling hebben ontvangen. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt, dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de transactie oorspronkelijk is verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; er worden in ieder geval geen kosten in rekening gebracht voor de terugbetaling. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of totdat je hebt aangetoond dat de goederen zijn teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Na herroeping moet je de goederen zo snel mogelijk, en binnen 14 dagen aan ons terugzenden of overhandigen. Je bent op tijd als de goederen zijn teruggestuurd voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor je eigen rekening. Daarnaast ben je alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen, die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Deze waardevermindering mogen wij in dat geval verrekenen met het terug te storten bedrag.

Uitgezonderd van het herroepingsrecht

Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenverkoop die ziet op de levering van:

 • volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
 • producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben;
 • producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
 • producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken;
 • alcoholische dranken waarvan de prijs bij de koop is overeengekomen, maar waarvan de levering pas kan plaatsvinden na 30 dagen, en waarvan de wettelijke waarde afhankelijk is van schommelingen op de markt waarop wij geen invloed hebben;
 • audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
 • kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van een overeenkomst voor de geregelde levering van dergelijke publicaties (een abonnement).

Hoe kan ik een retour aanmaken?

Hoe lang duurt het voordat mijn retour wordt verwerkt?

Wij hebben vanaf het moment van ontvangst veertien werkdagen de tijd om de retour te verwerken. Zodra wij jouw retour hebben verwerkt word je op de hoogte gebracht door ons per mail.

Wanneer ontvang ik mijn geld?

Zodra wij jouw retour hebben verwerkt kan het tot vijf werkdagen duren voordat jij het restitutiebedrag op je rekening ontvangt.

Modelformulier

Je kunt ook door middel van het modelformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent hier niet toe verplicht, want ook zonder formulier geldt het herroepingsrecht. Je kunt hier het modelformulier downloaden.

Contact opnemen met onze klantenservice?

Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Heb je ergens vragen over? Neem gerust contact op met ons via onze klantenservice. door te chatten of een ticket aan te maken op onze website.

Een vraag? Contacteer ons via chat, mail of telefoon.